Kæmpe update, nye farver og nye kvaliteter

I: 2017 Dato: tirsdag, oktober 3, 2017 Hit: 2940

Så er strikkesæsonen ved at være i fuld gang, så det er tid til nye farver, nyt garn og en stor update.

Det her bliver en lang omgang, så hold godt fast:) Jeg har lige været på Knitwork strikkefestival i København, hvor jeg havde en hel bunke nye farver med og to helt nye garnkvaliteter. De skal naturligvis også på hjemmesiden, lige som alt det dejlige garn, jeg har med hjem fra Knitwork som ikke blev solgt. Det betyder at der snart kommer en stor update med over 150 fed færdigfarvet garn, så hold godt øje med Instagram og Facebook for det præcise tidspunkt.

Herunder vil jeg lige præsentere de nye farver og garner.

Først farverne: Jeg har været i fuld sving den sidste måneds tid med at farve en hel række nye farver op, som er perfekte til efterårsstrik. Jeg har især fokuseret på dybe, afdæmpede farver - den slags farver, som jeg selv længes efter når bladene begynder at blive brune, og det rusker og regner udenfor. Farver, som er gode til cardigans og tykke trøjer og varme huer og vanter.

De første farver, jeg vil præsentere for dig, er en serie inspireret af Skotlands smukke, rå natur. Dem ser du på billedet ovenfor (alle vist på Juno). Øverst fra venstre er det Tweed, Rust, Okker, Højland og Underjordisk.

Tweed er en dyb marine/koksgrå med varme stænk af mørkebrun. En flot, maskulin sammensætning, inspireret af de klassiske tweedstoffer, Skotland er så kendt for.

Højland er en hyldest til det frodige, grønne landskab med sine varme grønne og gyldenbrune toner. Her er den på Fnug og Juno

H%C3%B8jlandx2.jpg

Okker er den klassiske senneps/messing/okkergule, som er så populær her ved efterårstid, men med et lille twist i form af grønlige og gyldenbrune undertoner, der tilsammen giver en harmonisk helhed når den strikkes op. (Ikke verdens bedste billede, desværre, så du må bare tage mit ord for at den er virkelig smuk;))

Okker_lille2.jpg

Rust er en varm grå med diskrete speckles i gule, orange og rødbrune toner, der leder tankerne hen på rustne markredskaber og efterårsløv på forrevne klippeskrænter.

Underjordisk er en reference til de mystiske sagnfolk, der siges at befolke skove og bjerge - elvere, trolde og åndevæsner -  som man nogle gange omtaler som De Underjordiske. Farven er en dyb, nedtonet lilla med lag af brun og sort.

Så er der et par fine speckles, for hvem kan få nok af speckles?

Kosmosx3.jpg

Kosmos er en smuk kombination af mørkeblå toner, grå og et par røde og turkise stænk på en hvid og lysegrå baggrund - som en stjernetåge ude i galaksen.

Her er den på Pixi, Spirrevip og Vams.

Prinsesse%20Toben_farvekort.jpg

Prinsesse Toben er en sart kombination af lyse ferskenfarvede felter og gråsorte speckles, og er en slags lillesøster til Columbine, uden det gule islæt. De ville være fantastiske sammen i en 'fade' med fx Dansesko eller Lady Grey.

Ametyst_farvekort.jpg

Ametyst er en fin lyslilla og hvid med sorte speckles. Smuk alene eller sammen med fx Nattens Dronning.

Og så to lilla: Ifigenia - en let varieret, afdæmpet grålilla og Natskygge - en intens kombination af dyb, kold bordeaux overlagt med sort.

Ifigenia_farvekort.jpg

Natskygge.jpg

Så har vi Kobbermine - en mørkegrå base med masser af gyldne, kobberfarvede, brune og grønlige stænk.

Kobbermine-Farvekort.jpg

Og sidst men ikke mindst, Ved Midnat - en dyb, neutral, let varieret marineblå.

Ved%20midnat_farvekort.jpg

Det var alle de nye farver. Så er det tid til at præsentere de to nye garnkvaliteter: Petit og Trip.

Trip er et lækkert, ultrablødt strømpegarn i 80% merino, 20% nylon. Det har samme tætte spinding og løbelængde som Pixi, hvilket giver en slidstærk, glat overflade der viser snoninger og mønstre flot, og farverne fremstår meget klart og smukt. Det er min vurdering, at det er en anelse blødere end Pixi, så det er også et godt valg til sjaler og babystrik. Herunder ses Trip i farven Søfarer, og i updaten vil der også være en del andre farver, samt tre unikafarver.

Og så til et lidt anderledes garn: Jeg har længe gået med tanken om at have et ikke-superwashbehandlet garn i sortimentet, og det har så udmøntet sig i Petit, som er et tyndt firetrådet garn i ren, blød merino. At det er ubehandlet betyder, at det er tættere på uldens naturlige form og har en dejlig rustik kvalitet, samtidig med at det er helt utroligt blødt og lækkert. Det er luftigt, elastisk og varmt og er et rigtig dejligt garn til sweatre, tilbehør og babystrik. Det er fast spundet, hvilket øger slidstyrken og mindsker tendensen til filtning, og det kommer i en løbelængde på 400m/100g, så det passer til en pind 2,5-3. Det tager noget anderledes mod farver end mine andre garner. Farverne bliver mere støvede og dæmpede, men meget smukke. Petit vil ikke være at finde som 'farv på bestilling' i første omgang, men kan fås i en begrænset farveskala, som vil blive udvidet med tiden.

Jeg er ret vild med det, og håber, at I vil tage rigtig godt imod det så det kan blive del af det faste sortiment. Det er lidt mere udfordrende at farve på, men det er også spændende at udforske mulighederne i det og se, hvad der kan lade sig gøre.

Herunder ser du de fire farver, jeg har på lager lige nu (fra højre): Østen for Solen, Vesten for Månen, Underjordisk og Musehale.

Petitx4.jpg

Jeg annoncerer som nævnt når updaten er klar på Instagram og Facebook, og jeg håber på at det bliver inden for en uge. Der er rigtig meget garn, så der skulle være lidt til enhver smag:)

Kommentarer

Skriv en kommentar